A pisztácia valójában gyümölcs? 8 meglepő tény a magfélékről!

1.Brazil dió – a legjobb választás, mégis kevesen választják

A brazil dió tele van magnéziummal és szelénnel, amely segít megelőzni a prosztatarák kialakulását. Ami még ennél is jobb hír a szervezeted számára, hogy már napi 28 gramm brazil dió fedezi a napi szelén szükséglet 700%-át, ami azt jelenti, hogy elegendő keveset enni belőle ahhoz, hogy élvezhesd a jótékony hatásait.

2. A földimogyoró nem magféle

Igen, jól olvastad – a földimogyoró valójában hüvelyes. Emellett egyike a leggyakoribb allergéneknek, amely extrém esetben halálos allergiás sokkhoz is vezethet. A földimogyoróra allergiások száma az utóbbi időben a tizenötszörösére nőtt, így ezzel a problémával számolnunk kell a jövőben is. Az Alfatoxin B1 az egyik legmérgezőbb mikotoxin, így ez megtalálható a mogyoróvajban, illetve egyéb mogyoró alapú sütőolajokban.

3. A pekándió gazdag antioxidánsokban

Sajnos kevesen vannak, akik napi szinten vagy akár heti gyakorisággal fogyasztanak pekándiót annak ellenére, hogy egyike azoknak a magféléknek, amelyeknek magas az antioxidáns-tartalma. A pekándió emellett gazdag E-vitaminban, és a 15 legmagasabb antioxidáns tartalmú ételek egyike. Így irány a bolt, és szerezz be egy kis pekándiót!

4. A pisztácia valójában gyümölcs

Egy másik hihetetlen, de igaz állítás: a pisztácia valójában egy gyümölcs magja, amelynek a külseje a feldolgozás alatt eltávolításra kerül. Ennek ellenére, ahogy sok más magféle is, a pisztácia is gazdag
sok hasznos fitokémiai anyagban, köztük az E-vitamin és a karotinek gazdag forrása.

5. A gesztenye az egyetlen magféle, amely jelentős mértékű C-vitamint tartalmaz

A gesztenye sokszor alulértékelt a magfélék közt, pedig valójában 1 napi adag gesztenye fogyasztása fedezi a C-vitamin szükségleted 20%-át, ez pedig több, mint bármely másik mag esetében.

6. Egyes magfélék révén biztosíthatod az egészséges telítetlen zsírsavak bevitelét

Az Omega 3-zsírsav bevitellel nagy eséllyel megelőzhetjük a szív és érrendszeri betegségek, valamint a gyulladásos folyamatok kialakulását. Ez csak annyit jelent, hogy érdemes akár mindennapos is egy maroknyi lenmagot, diót vagy mandulát fogyasztani ebből a célból!

7. A kitermelt mandula 40%-át a csokoládégyárak vásárolják fel

A manduláról már írtunk a blogban – a cikket itt találjátok, és ahogy ott is említettük, a mandula egy olyan magféle, melynek magas az antioxidáns tartalma, segít a gyulladáscsökkentésben, a vércukorszint stabilitásában, és az étvágy csökkentésben, s épp ezek miatt a csokoládégyártók egyik kedvenc alapanyaga. Azt viszont meg kell említenünk, hogy a legegészségesebb formájában étcsokoládéval párosítva vagy önmagában fogyasztható. Ennek örömére a héten a mandula minden formában akciós a webshopon, így alkalmad lehet kipróbálni ezt a finomságot is!

8. A legtöbb brazil dió nem Brazíliából érkezik

Valójában a brazil diót inkább bolíviai diónak kellene nevezni, hiszen legnagyobb mennyiségben innen érkezik, de persze kit érdekel, hogy nevezik, ha tele van tápanyaggal és szelénnel!

Ahogy láthatod, még a megfélék is tudnak meglepetést okozni – ugyanakkor egy dolgot biztosan állíthatunk róluk: megfelelő mennyiségben a jótékony hatásuk felbecsülhetetlen, emellett persze nagyon finomak is, így a mi kínálatunkból sem maradhattak ki. A webshopon számos magfélét találsz akár natúr, mézes vagy csokoládéba mártott változatban is.

Írj Kommentet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart