A tökéletes gyümölcskrémes torta recept – diétásan!

Hozzávalók a tésztához:

🔹5 db tojás.
🔹150 g gluténmentes rizsliszt.
🔹50 g kakaópor vagy 50 g csokis proteinpor.
🔹 50 g mandulaliszt
🔹 50 g reszelt Aszalt Finomságok Blansírozott Mandula
🔹édesítőszer ízlés szerint.
🔹5 g sütőpor.
🔹200 ml víz. 

Hozzávalók a krémhez:
🔹 300 g bogyós gyümölcs
🔹 250 g cukormentes hulala
🔹 1 csomag habfixáló
🔹 édesítőszer ízlés szerint
🔹1 csomag expressz zselatin
🔹 piros ételszínező 

Elkészítés:A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét felverjük kemény habbá. Egy tálban a maradék tojást robotgép segítségével keverd habosra. Add hozzá a többi hozzávalót és keverd el. A felvert tojásfehérjehabot óvatosan forgasd hozzá a tésztához. Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt süsd készre. A sütési idő sütőként eltérhet, így érdemes villapróbát alkalmazni. Amig sül a tészta készítsd el a krémet. A hulalat a habfixáló segítségével verd kemény habbá. 200 g bogyósgyümölcsöt kevés víz és édesítőszer segítségével főzz össze, hagyd picit hűlni, majd add hozzá a hulalahoz, forgasd össze. Add hozzá a maradék gyümölcsöt és az expressz zselatint, keverd alaposan össze. Ha pirosabb színt szeretnél, adj hozzá tetszés szerint ételszínezőt. Amikor kihűlt a tészta vágd félbe és töltsd meg a krémmel. Helyezd rá a tészta másik felét, majd a tetejére is kenj kevés krémet. Helyezd a hűtőbe pár órára.

A torta receptet Patócs Gábor készítette, ezúton is köszönjük az együttműködést!

Gábort megtaláljátok PG’s kitchen néven instagramon – https://www.instagram.com/p.s.gabi/?hl=hu

Írj Kommentet

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart